Thursday, 16 June 2011

The Victory

Alhadulillah, the greatest thank you to Allah for Him has given us the victory...

Mengimbas kembali saat2 lalu apabila menanti keputusan eng drama prgkt negeri, hati saya berdebar-debar,  berdegup kencap seperti mahu meletup saja. Walaupun saya tidaklah terlibat dalam pertandingan tersebut, namun saya tahu, bahawa kejayaan kami daripada sebuah sekolah agama akan membuka kembali pandangan sempit mereka seluas-luasnya bahawa dengan mengamalkan islam, kita tidak akan jadi jumud, kita tidak akan ketinggalan zaman.

Allahuakbar!
Allahuakbar!
Allahuakbar!

Laungan takbir menggamitkan suasana dewan. Semangat penuh membara membesarkan Tuhan yang sememangnya Maha Besar. Alhamdulillah, tiada kata2 yang mampu untuk diucapkan selain itu. Sujud syukur, tanda kerendahan hati pada Allah yang berkuasa memberikan nikmat melebihi jangkauan manusia, membuka rahmat-Nya. Ketahuilah manusia, Allah itu Maha Pemberi Rezeki, lagi Maha Pemurah.

Ah, kejayaan kali ini benar-benar menyemarakkan lagi semangat saya untuk berjuang untuk debat eng pula, Moga Allah juga membukakan pintu rezeki-Nya untuk kami dalam eng debate, agar kami dilimpahi rahmat, berkat serta kasih sayang-Nya, juga diberikan keampunan.Ya Allah, moga Engkau sentiasa membantu kami!

No comments:

Post a Comment